ماکان آریا پارسا مدیر موفق و جوان ایرانی
ماکان آریا پارسا یکی از کارآفرینان حال حاضر ایران است که در مورد کارآفرینی نگاه ویژه ای دارد. کارآفرینی فرآیند اقداماتی است که یک کارآفرین بهعنوان شخصی که همیشه به دنبال ایدههای تازه است، به آنها متوسل میشود تا با پذیرفتن ریسک و تردیدهای ذاتی موجود در هر اقدام جدید، از آن ایدهها فرصتهای تازه خلق کند. کارآفرینی یعنی درک و بهرهبرداری از فرصتها. کارآفرینها افرادی هستند که اقتصاد و سازمانها را زنده میکنند. کارآفرین فردی است که ابزار تولید را به منظور ترکیب به صورت محصولاتی قابل عرضه به بازار خریداری میکند. کارآفرین در هنگام خرید از قیمت نهایی محصولات اطلاع ندارد..! کار آفرین فردی است که تخصص وی «تصمیمگیری عقلایی و منطقی در مورد ایجاد هماهنگی در منابع کمیاب» است. وی «داشتن توان داوری و قضاوت» را عنصری مشترک در تمامی کار آفرینان تشخیص داده است.
و تعاریف گسترده دیگر که هرکسی از ظن خود، برای آن ارائه داده است.
فهرست مطالب
- کارآفرینان بزرگ چه ویژگیهایی دارند؟
- کارآفرین ایرانی دکتر ماکان آریا پارسا کیست؟
- کارآفرینی چه مراحلی دارد؟
- ماکان آریا پارسا درباره مزایا و اهمیت کارآفرینی چه میگوید؟
- بررسی انواع کارآفرینی توسط دکتر ماکان آریا پارسا
- وضعیت کارآفرینی در ایران از زبان ماکان آریا پارسا
- ماکان آریا پارسا کیست؟
- سخن پایانی
برای آشنایی با روند کارآفرینی و ویژگی های یک کارآفرین لطفا پادکست زیر را گوش دهید.
کارآفرینان بزرگ چه ویژگیهایی دارند؟
برخی از ویژگیهای کارآفرینها را با هم مرور کنیم:
خلاقیت دارند
این خلاقیت در کارآفرینی است که فرق بزرگ بن کارآفرینان و افرادی که کارآفرین نیستند را تعیین میکند.
پیشرو و مبتکر هستند
آنها افرادی پیشرو و مبتکرند. از پیشرو بودن نمیترسند و دلشان نوآوری میخواهد.
البته که لزومی ندارد هر کارآفرین تحولهای عظیمی ایجاد کند، بااینحال آنها تشنه تغییرند و میخواهند دنیا را بهجایی بهتر برای زندگی بدل کنند.
آینده نگر هستند
کارآفرینها معمولاً آیندهنگرند. آنها فرصتهای رو به رشد آینده را زودتر از دیگران جستجو و سپس درک میکنند. نوابغی همچون ایلان ماسک، بیل گیتس و یا استیو چابز از جمله این افراد بودند. آنها منتظر نمیمانند تا دنیا تغییر کند، خود دنیا را تغییر میدهند. آینده نگری برای موفقیت از ویژگیهای کارآفرینان موفق است.
جرئت ریسک کردن دارند
زندگی بدون ریسک چیزی کم دارد. بهخصوص برای کارآفرینان بزرگ...! آنها جرات ریسک دارند حتی اگر ریسکهایشان با شکست مواجه شود. ریسک پذیری در کارآفرینی از ویژگیهای کارآفرینان بزرگ است.
ارزش آفریناند
کارآفرینان اولویت اولشان پول نیست، آنها دستکم در مراحل اولیه کارشان پول را در اولویت اول نمیگذارند و دائماً به فکر ارزشآفرینیاند. ارزش اضافه میکنند و پول به دنبالشان میآید. آنها همچنین یاد گرفتهاند از فلسفه کایزن برای بهبود مستمر کارشان استفاده کنند.
اشتغال زایی میکنند
ایجاد اشتغال از مهمترین شاخصههای کارآفرینهاست. آنها خود را موظف به ایجاد اشتغال برای عده کم یا زیادی از مردم میدانند.
ثروت خلق میکنند
کارآفرینی درصورتیکه درست و اصولی اجرا شود، اغلب ثروت آفرین است. ثروتمندترین افراد دنیا، کارآفرینان بزرگی هم هستند.
ویژگی های یک رهبر را دارند
به نظر شما ویژگی رهبران تیم های بزرگ که کارآفرین هم هستند، چیست؟ کارآفرینها معمولاً «رهبران» خوبی هستند. آنها مهارتهای مدیریتی و سازمانیشان را قدرتمند میکنند و سعی میکنند ذینفع ها را هم مدنظر قرار دهند. کارآفرینان رهبرانی بلندپرواز و الهامبخش هستند.
کارآفرین ایرانی دکتر ماکان آریا پارسا کیست؟
ماکان آریا پارسا یک کارآفرین ایرانی است که با وجود سن و سال کم، توانسته موفقیتهای زیادی کسب کند.
او با ایجاد کسب و کار و توسعه آن، در جایگاه های مختلف اقدام به استخدام نیروهای کاری زیادی کرده است. هم اکنون در ایران کارآفرینان زیادی در حال فعالیت هستند و در شرایط بیکاری و نبود شغل کارمندان و نیروهای زیادی استخدام میکنند. یکی از این کارآفرینان مطرح و بنام ماکان آریا پارسا است که در ادامه او را معرفی خواهیم کرد. اما قبل ازینکه بفهمید ماکان آریا پارسا کیست، وضعیت کارآفرینی و برخی از چالشهای آن در ایران را باهم بررسی خواهیم کرد.
کارآفرینی چه مراحلی دارد؟
کارآفرینی مانند هر اقدام هدفمند دیگری نیازمند طی کردن مراحلی است که این مراحل را به شرج زیر است:
- شناسایی یک فرصت
- تعیین یک چشمانداز
- متقاعد کردن دیگران
- تأمین منابع مورد نیاز
- مرحله اجرایی
- تغییر و تطبیق
شما دوستان عزیز و گرامی میتوانید ویدئوهای ماکان آریا پارسا را در لینک زیر از طریق آپارات تماشا کنید:
ماکان آریا پارسا درباره مزایا و اهمیت کارآفرینی چه میگوید؟
همانطور که متوجه شدید، کارآفرینی، فرآیندی پویا در جهت افزایش ثروت و ارزشآفرینی است که هم به رفاه شخص کارآفرین میانجامد و هم مقدار زیادی خدمات و کالای مرغوب را در اختیار جامعه قرار داده و باعث افزایش رفاه اجتماعی نیز میشود. شخص کارآفرین، عمل محور است و انگیزه و روحیه زیادی برای تحقق اهدافش دارد.
در واقع کارآفرین، چیزی را میبیند که دیگران به آن توجه نکردهاند و بر اساس آن اقدام میکند. در نتیجه میتوان گفت کارآفرینان نبض اقتصاد و جامعه را در دست گرفته و آن را به سمت پیشرفت و رفاه سوق میدهند. برای این که با اهمیت کارآفرینی آشنا شوید با ما همراه باشید و نکات مهمی که در ادامه میآید را مطالعه کنید. خوشبختانه این نکات، حاصل تجربیات واقعی یک کارآفرین است که خود با موانع بسیاری روبرو شده و از همه آنها عبور کرده است:
ایجاد اشتغال
کارآفرینی باعث ایجاد اشتغال در جامعه میشود و سهم زیادی از مشاغل جدید را به خود اختصاص میدهد. علاوه بر این مشاغل کارآفرینانه، نیروی کار با تجربه را برای صنایع بزرگ آماده میکند. بسیاری از کشورهای درجه یک و توسعه یافته دنیا، دیگر مشکل بیکاری را حل کرده اند. بخش مهمی از راهحلهایی که این کشورها برای حل مشکل بیکاری ارائه کردهاند، بر دوش کارآفرینان و افرادی که به ویژه در بخش خصوصی فعالیت میکنند سپرده شده است.
نوآوری
این نوآوری است که زمینه تولید محصولات جدید بازار، فناوری و کیفیت کالاها و … را فراهم میکند و سطح زندگی مردم را بهبود میبخشد. انسانها یک تفاوت بزرگ با سایر جانداران دارند و ان هم توانایی حل مسئله و نوآوری است. ما انسانها از دیرباز، همواره تلاش کردهایم با نوآوری و خلاقیت، مسائلی که با آنها روبرو هستیم را حل کنیم. بدون نوآوری، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
تأثیر بر جامعه و توسعه سطح جامعه
یک جامعه بزرگتر و قویتر خواهد شد، اگر پایگاه اشتغال گستردهتر و متنوعتری داشته باشد. این امر امکاناتی مانند کاهش هزینه تحصیلات، بهسازی سیستم فاضلاب شهری، زاغهنشینی کمتر، سطح بالاتر مالکیت خانه در جامعه را فراهم میکند؛ بنابراین کارآفرینی به سازمانها در جهت ثبات و کیفیت بالای زندگی در جامعه کمک میکند. نگاهی گذرا و کوتاه به جوامع بزرگ و توسعه یافته، بر اهمیت این بخش از کارآفرینی صحه میگذارد.
ارتقا سطح استاندارد زندگی
کارآفرینی با افزایش درآمد باعث بهبود سطح استاندارد زندگی فردی نیز میشود. سطح استاندارد زندگی به معنای افزایش مصرف کالاها و خدمات مختلف توسط یک خانوار برای یک دوره خاص است. در کشورهای توسعه نیافته، اغلب سطح زندگی پایین است و در نتیجه میزان رضایت از زندگی نیز در سطوح پایین قرار دارد. هرچه کارآفرینی در یک جامعه بیشتر باشد، طبیعتاً میزان رضایت از زندگی و شاخصهای مهم دیگری از جمله امید به زندگی نیز افزایش خواهد داشت.
پشتیبانی از تحقیق و توسعه
محصولات و خدمات باید قبل از عرضه به بازار مورد تحقیق و آزمایش قرار گیرد. یک کارآفرین بودجه تحقیق و توسعه را با اختصاص آن به مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاهها کاهش میدهد. این امر موجب پیشرفت تحقیقات، ساختوسازهای عمومی و توسعه اقتصاد میشود. اکنون شرکتها و سازمانهای بزرگ آموزش دیده و یاد گرفتهاند که بودجههای بزرگی صرف تحقیق و توسعه کنند و باکی از هزینه کردن زیاد بابت این موضوع ندارند. چون میدانند بدون تحقیق و توسعه محکوم به شکست هستند.
بررسی انواع کارآفرینی توسط دکتر ماکان آریا پارسا
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، کارآفرینان افرادی هستند که علاقه زیادی به ایجاد تغییر در جهان دارند. آنها برای اینکه رهبران و مبتکران مؤثری باشند، به مجموعه خاصی از مهارتها نیاز دارند. ازآنجاکه انواع مختلفی از مشاغل وجود دارد، انواع مختلفی از کارآفرینی نیز وجود دارد.
دکتر آریا پارسا معتقد است که کارآفرینی فرآیند کلی توسعه، راهاندازی و اداره یک کسبوکار است، اما انواع مختلفی از کارآفرینی وجود دارد. آرزوها و چشم اندازههای مردم نسبت به مشاغل مختلف باعث ایجاد کسبوکارهای گوناگون میشود. هر کس بر اساس شخصیت، مهارت و ویژگیهایی که دارد میتواند کار مرتبط با خود را راهاندازی کند.
تصور اکثر افراد این است که فقط با سختکوشی میتوانند به موفقیت دست یابند باید گفت این تصور درست است، اما ممکن است دیگران از سرمایه برای کمک به افراد برای رسیدن به هدف و ایجاد کسبوکار استفاده کنند.
هر نوع کارآفرین چالشها را به شکلی منحصربهفرد میبیند و منابع مختلفی برای غلبه بر آنها دارد. در ادامه ما به ۹ نوع رایج کارآفرینی میپردازیم.
۹ نوع مختلف کارآفرینی به شرح زیر است:
- کارآفرینی مشاغل کوچک
- کارآفرینی شرکت های بزرگ
- کارآفرینی استارتاپ مقیاس پذیر
- کارآفرینی اجتماعی
- کارآفرینی نوآورانه
- کارآفرینی هاستلر
- کارآفرینی مقلد
- کارآفرینی محقق
- کارآفرینی خریدار
چند توصیه مهم از ماکان آریا پارسا
این توصیههای مدیریتی از ماکان آریا پارسا به بهبود تصمیم گیری شما کمک خواهد کرد:
- به عنوان مدیر، باید بتوانید میل به کار کردن را در کارکنانتان پدید آورید
- شما حتما باید شنونده خوبی برای دغدغههای کارکنان باشید
- به طور خصوصی انتقاد کنید؛ نه در جمع و علنی!
- هرکسی که کاری را به پایان رساند، باید شخصا پاداش کارش را دریافت کند
- علاقهمندی خود را به کار زیردستان نشان بدهید و به آنها بفهماندی که شما چشمانتان همه را میبیند
- وقتی پیشنهاد یا دستوری دارید، باید مطمئن باشید که دلایل آن را هم میتوانید بیان کنید
- نظرات سایر کارکنان را هم تا حد امکان در طرحها و نقشههایتان دخالت بدهید
- به زیردستان خود احترام بگذارید، احترام است که احترام میآورد
- نشان دهید که به زیردستان اعتماد دارید و آنها به بهترین وجه کار خود را انجام میدهند
- از کارکنانتان بخواهید در صورت نیاز، بدون هیچ ترس و تردیدی برای مشورتخواهی و کمک به نزد شما بیایند
- وقتی اشتباه میکنید باید با شهامت و صداقت بپذیرید و حتی در صورت لزوم اقرار کنید
- باید به ضعیفترین پیشنهادها هم توجه کنید، شاید ایدهای طلایی درونش نهفته باشد
- از ناراحتی و چهرههای درهم کارکنانتان ناراحت نشوید و درصدد مقابله به مثل برنیایید
وضعیت کارآفرینی در ایران از زبان ماکان آریا پارسا
کارآفرینی در ایران به دلیل برخی از چالشها با مشکلات و موانعی روبرو است. کارآفرینی یک پروسه طولانی و زمانبر است. وجود برخی از چالشها و موانع در این زمینه نه فقط احتمال موفق شدن یک بیزنس را کم میکند، از طرفی باعث هدر رفتن هزینهها، منابع و زمان هم میشود.
یکی از عمدهترین مشکلات کارآفرینی در ایران پیچیدگیهای و کاغذبازیهای اداری است. در آغاز فرآیند کارآفرینی لازم است مراحل مختلف اداری با توجه به برخی مشکلات اداری و روند سخت و طاقتفرسای موجود در بعضی از ادارات، هزینه و وقت بسیاری از کسب و کارها در این مرحله هدر میرود. در اینجا نیاز است که دولت با تسهیل کردن فرآیندهای اداری مسیر رسیدن به درخواستهای کارآفرینان را بدون هیچ مانعی فراهم کند.
از سوی دیگر ریسکهای اقتصادی و مشکل در یافتن منابع مالی کافی میتواند یکی دیگر از موانع و چالشهای کارآفرینان در ایران باشد که این مشکل هم در سالهای اخیر با برخی از وعدههای دولت برطرف شد؛ اما هنوز هم راضی کننده نیست. بهتر است دولت در این مرحله با اعطای تسهیلات کافی و تأمین برخی از منابع مالی از کارآفرینان حمایتهای لازم را انجام دهد.
از طرفی عدم وجود آموزشهای مختلف در این زمینه هم از دیگر موانع و مشکلات پیش روی کارآفرینان در ایران است. نبود اطلاعات مفید، کافی و به روز در این زمینه و نبود فرهنگ کارآفرینی یکی از مشکلات پیش رو در این بخش است.
حال با وجود تمامی این مشکلات برخی از کارآفرینان برتر ایرانی مثل ماکان آریا پارسا موانع کارآفرینی و مشکلات متعدد را به جان خریدند و با عرق به میهن و کشور خود علاوه بر کمک به توسعه اقتصادی کشور مشاغل زیادی را ایجاد کردند و توانستند درصدی از مشکلات بیکاری کشور را کاهش دهند.
بهعنوانمثال دکتر [ماکان آریا پارسا] در ایام قرنطینه عمومی ناشی از بیماری کرونا که بیشتر شرکتها و کسب و کارها نیروهای خود را تعدیل میکردند، با درایت و ایجاد فرصتهای گوناگون کاری نه تنها فردی از نیروهای خود را تعدیل نکرده است بلکه فرصتهای شغلی جدیدی را ایجاد کرد و کارمندان زیادی را استخدام کرده است.
ماکان آریا پارسا کیست؟
دکتر ماکان آریا پارسا جوانی فعال و با استعداد در زمینههای مختلفی همچون بازاریابی، مدیریت و کارآفرینی متولد 1365 دارنده مدرک کارشناسی رشته مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی، کارشناسی ارشد رشته مدیریت MBA از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه Steinbeis Berlin آلمان به عنوان کارآفرین نمونه و برتر کشوری و نیز مدیر شایسته فناوری اطلاعات شناخته شده است.
ماکان آریا پارسا که مدیرعامل توانمند و خلاق چندین مجموعه است و در زمینهها و دورههای مختلفی نیز مدرسی بینظیر و متخصص است کتابهای گوناگونی را در حوزههای مختلفی مثل بازاریابی، فروش، موفقیت، مدیریت، فنون مذاکره و... ترجمه و منتشر کرده است...
آنچه از زندگی شخصی او بهدستآمده است این است که در خانوادهای متوسط و بدون امکانات خاصی بزرگ شده است. خانوادهای که بنا به شغل پدر دائم از این شهر به شهر دیگر در حال کوچ بودهاند.
اوج شکوفایی این کارآفرین برتر ایران حضور او در محیط دانشگاه است. شاید آنچه را که در ذهن فعال خود از دوره نوجوانی پرورانیده بود، در چنین فضایی با علم دانشگاهی کاملتر نمود تا یکی از مهمترین اقداماتی که در ایران در حوزه آموزش دیجیتالی کم یا نادیده گرفته شده بود را از زمین بردارد و در قالب یک موسسه به آموزش دیجیتالی در رشتههای مختلف مبادرت به عمل آورد. تا جایی که سیستم آموزشی امروز در شرایط کرونایی، از ایدهها و تجربیات او بهرهمند شود و بدون حضور دانشجویان در محیط دانشگاه بتواند آینده تحصیلی و شغلی آنان را مدیریت کند.
نظرات دکتر آریا پارسا راجع به کنترل خشم در محیط کسب و کار یا فضای کاری
دکتر ماکان آریا پارسا برخی راهکارها راجع به کنترل خشم در محیط کار یا فضای کسب و کار دارد که در ادامه آورده می شود:
طبیعت؛ قاتل خشم در وجود انسان
به طور کل می توان گفت که حضور در طبیعت به صورت خود جوش می تواند ریشه و اساس بسیاری از خشم ها را در وجود شما از بین ببرد. طبیعت باعث به وجود آمدن آرامش در روح می شود که به همین منظور است که احساس بسیار خوب و فوق العاده در شما به وجود می آید. بهتر است که حداقل یک روز در هفته را برای رفتن به طبیعت در نظر داشته باشید تا حس بهتری را در زندگی تجربه کنید. هر زمان که احساس کردید خشم تمام وجود شما را گرفته است رفتن به طبیعت می تواند باعث از بین رفتن بخش بسیار زیادی از آن شود. طبق تحقیقات و تجربیات موجود می توان این مورد را اثبات کرد که حس خشم و طبیعت هیچگونه سازگاری را بایکدیگر ندارند.
شما با قدم زدن در یک فضای سبز بسیاری از خشم خود را از بین خواهید برد و احساسی فوق العاده را تجربه خواهید کرد. کارهایی مانند قدم زدن روی چمن بدون کفش یا قدم زدن در ساحل دریا می تواند بخش عمده ای از خشم شما را نابود کند. احساس آرامش بعد از این فعالیت ها می تواند به شما در کار های دیگر کمک کند. تجربه این موضوع را اثبات کرده است که بدن انسان بعد از ورود به طبیعت حالت های نرمال و طبیعی تری را پیدا می کند. دکتر ماکان آریا پارسا نسبت به تاثیر طبیعت تاکید بسیار زیادی داشته و رفتن به آن را برای مدیریت خشم پیشنهاد می کند.
استفاده از نفس عمیق
یکی از بهترین راه های عالی که ماکان آریا پارسا برای کنترل خشم به شما پیشنهاد می دهد این است که در هنگام عصبانیت خود نفس عمیق بکشید. به صورت کلی زمانی که یک فرد عصبی می شود تعداد نفس های او در دقیقه افزایش پیدا می کند. این بدین معنی می باشد که عمق نفس های صورت گرفته کم می شود. این تعداد از تنفس باعث بالا رفتن ضربان قلب شده و علائم عصبانیت بیشتر خود را نشان می دهند. برای اینکه این علائم را کنترل کنید باید فکری اساس را در نظر بگیرید. در این زمان استفاده بجا و اصولی از نفس عمیق می تواند به شما در کنترل خشم بسیار کمک کند.
اگر می خواهید در کمترین زمان ممکن خشم و ناراحتی خود را کم کنید باید چند نفس عمیق را پشت سر هم بکشید. برای کشیدن نفس عمیق بهتر است که هوا را برای مدتی در سینه خود حبس کرده و با آرامش کامل آن را خارج کنید. در صورتی که این کار را به درستی و با دقت انجام دهید قطعا نتیجه کار نیز برای شما فوق العاده خواهد بود. این روش ماکان آریا پارسا به خوبی می تواند در عصبانیت های بسیار شدید به شما کمک کند. ماکان آریا پارسا به عنوان یکی از کارآفرینان برتر داخلی در زمینه های مختلف کارآفرینی توانسته فعالیت های گسترده ای را داشته باشد.
سخن پایانی
کارآفرینی یعنی ریسک کردن در کنار داشتن تواناییهایی مانند ابتکار، خلاقیت و علاقه فراوان. کارآفرینی و افراد کارآفرین باعث پیشرفت جامعه میشوند. شروع این مسیر با توجه به ریسکی که از آن صحبت کردیم ساده و آرام نیست. هر کارآفرینی در این مسیر با مشکلات و موانعی روبه رو میشود. این مورد را در زندگی دکتر ماکان آریا پارسا هم دیدیم. بااینوجود، با توجه به آنچه در این مطلب ذکر شد و با مطالعه و کسب آگاهی بیشتر، در کنار علاقه و ایمانی که به کار خود دارید، در نهایت میتوانید میوه زحمات خود را بچشید. بهعلاوه، حتی در صورت شکست یک درس تازه خواهید گرفت که از آن میتوانید برای ساختن پلی به سمت پیروزی بهرهبرداری کنید.
سوالات متداول
به چه کسی کارآفرین میگویند؟
اگرچه تعریفهای متفاوتی از کارآفرینی وجود دارد، اما در یک تعریف کلی میتوانیم بگوییم کارآفرین فردی است که یک بیزنس یا یک تشکیلات اقتصادی را با اهداف نوآورانه توسعه دهد.
مهمترین مزایای کارآفرینی از زبان ماکان آریا پارسا کدماند؟
ایجاد اشتغال، نوآوری، تأثیر بر جامعه و توسعه سطح جامعه، ارتقا سطح استاندارد زندگی و پشتیبانی از تحقیق و توسعه.
انواع کارآفرینی کداماند؟
کارآفرینی مشاغل کوچک، کارآفرینی شرکتهای بزرگ، کارآفرینی استارتاپ مقیاسپذیر، کارآفرینی اجتماعی، کارآفرینی نوآورانه، کارآفرینی هاستلر، کارآفرینی مقلد، کارآفرینی محقق و کارآفرینی خریدار
پیش از عرضه محصولات و خدمات به بازار چه کاری باید انجام شود؟
محصولات و خدمات باید قبل از عرضه به بازار مورد تحقیق و آزمایش قرار گیرد.
نظرات و دیدگاه ها
سلام دوست عزیز میتونید برای گرفتن وقت به لینک https://macan.ir/booking-consult/ مراجعه کنید